برهمگان مشخص ومبرهن است ،آحادجامعه که مشغل کسب وکار در کشور هستند همیشه یک سوال کلیشه ای و دائمی ذهن آنهارا به خود مشغول می کند که"چرا ما بایدمالیات بدهیم" وقتی دولت این همه پول نفت و سرمایه های ملی رادراختیاردارد،اصلا چرا دولت به پول مالیات مردم نیازدارد؟
دراین خصوص پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور قصد دارد دراین یاداشت به دلایل نیاز دولت به پرداخت مالیات از سوی شهروندان بپردازد.
این یاداشت با عنوان "چرابایدمالیات بدهیم" را درادامه دنبال کنید.
به واقع بایستی اذعان نمود که،دولتها برای اداره امور کشورها نیازمند منابع مالی متعددی هستند تا بدان وسیله بتوانند به مردم خدمت کرده و مشکلات مختلف جامعه را حل و در حفظ و حراست از شئون مردم، تربیت و رشد استعدادها، سلامتی جسم انسانها و غیره اقدام نمایند.
طبعاً دولتها برای ارائه همه این وظایف و مسئولیتها نیازمند منابع درآمدی می باشند. از آنجایی که مالیات یکی از مهمترین منابع تامین کننده درآمد دولتها محسوب میشود می تواند تکیه گاه مطمئنی نیز برای دستیابی به اهداف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بعضاً سیاسی واقع گردد.
از این رو در سالهای اخیر کلیه کشورها تلاش می کنند که برای تامین هزینه های جاری خود سهم بیشتری را به مالیات اختصاص دهند.
حال آنکه دولت درجهت تحقق بخشی از خواسته های مردم درخصوص بالا بودن سطح رفاه و درآمد ،توسعه عدالت اجتماعی وخدمات آموزشی، تولید و اشتغال و سطح بالای پوشش های بیمه ای برنامه هایی را تنظیم وبه مرحله اجرا در آورده است که هدف غایی این برنامه ها آشنایی مردم و مودیان مالیاتی با محل هزینه کرد مالیات می باشد تا پرداخت کنندگان مالیات بدانند پولی که به عنوان مالیات به دولت می دهند در جهت رفاه و آسایش خودشان هزینه می شود.
درپایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور"باگسترش اعتماد ،ترویج روح جمعی ، بهره گیری از شیوه های اخلاقی وباتاسی ازفرمایشات مقام معظم رهبری(همدلی وهم زبانی) فرهنگی را در جامعه گسترش می دهیم که افراد جامعه به پرداخت مالیات به عنوان وظیفه دینی و مسؤولیت اجتماعی نگاه میکنند و فرار از آن را معصیت و گناه می شمارند و به آن بصورت یک امر مذموم و ناپسند می نگرند و سرپیچی از پرداخت مالیات را مترادف با خیانت ملی و تجاوز به حقوق دیگران میدانند
خبرنگار حوزه اقتصادی و مدیرپایگاه فرهنگ مالیاتی کشور
برگرفته از پرتال وزارت اقتصاد و دارایی