برهمگان مشخص و مبرهن است، سازمان امورمالیاتی کشور جهت کاهش دغدغه فرارمالیاتی و گسترش فرهنگ پرداخت مالیات در کشور،در کنار انجام فعالیتهای ذاتی و قانونی خود پیوسته در جهت آگاهسازی افکار عمومی جامعه و تقویت بنیه های فرهنگی پرداخت مالیات میکوشد.
دراین بین دکتر شقاقیاقناع سازی مالیاتی، شفافیت اطلاعات اقتصادی و ارائه گزارش هزینه کرد مالیات توسط دولت را از جمله راهکارهای فرهنگ ساری مالیاتی می داند.
دکتر شقاقی، عضوهیأت علمی دانشگاه و کارشناس اقتصادی در گفتگوی با رسانه مالیاتی ایران ، پیرامون راهکارهای فرهنگسازی مالیاتی، سه عامل اقناع سازی مالیاتی، شفافیت اطلاعات اقتصادی و ارائه گزارش هزینه کرد مالیات توسط دولت را از جمله این راهکارها بر شمرد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به دوره های اقتصادی ایران با لحاظ کردن نقش صنعت نفت، گفت: اقتصاد ما همزمان با افزایش قیمت نفت در سال 1352، عادت کرد تا اقتصادی با تکیه به منابع نفتی داشته باشد. وی ادامه داد: در اقتصاد ما متأسفانه به دلیل وابستگی اقتصاد به نفت هنوز مردم ارزش و اهمیت مالیات برای اقتصاد را باور ندارند زیرا همواره شاهد بوده اند که دولتها در ایران اقتصاد را با صادرات نفت مدیریت کرده اند. شقاقی افزود: در حال حاضر مهمترین منبع درآمدی کشورهای پیشرو از محل دریافت مالیات تأمین می شود بطوریکه نسبت متوسط مالیات به تولید ناخالص داخلی در کشورهای پیشرو حدود 20 درصد است در حالیکه این نسبت در ایران حدود 6درصد است و دولت در بودجه سال جاری، سهم درآمدها از مالیات را حدود 30 تا 40درصد قرار داده است و قابل تأمل است که بدانیم این عدد برای کشورهای موفق بالای 80 تا90 درصد است. به عبارتی در دولتهای موفق منبع اصلی درآمد دولت، مالیات است و مردم با رغبت مالیات می پردازند زیرا معتقدند درآمدهای حاصل از مالیات توسعه کشور و رفاه اجتماعی را با خود به دنبال دارد.
وی تصویرسازی شفاف از اقتصاد ایران و اقتصاد دنیا را برای اذهان عمومی حائز اهمیت دانست و گفت: باید با اطلاع رسانی صحیح این امر برای مردم روشن شود که اقتصاد بیماری که در حال حاضر در کشور وجود دارد ناشی از وابستگی بیش از حد این اقتصاد به نفت است و مهمتر آنکه باید بدانیم نسل آینده نیز در این ذخائر نفتی سهم دارند. لذا یک راهکار این است که اقناع سازی برای مالیات در سطح عام با کمک الگوهای موفق اقتصادی در سطح بین الملل انجام شود. این کارشناس اقتصادی ادامه داد: راهکار دیگر شفافیت در حوزه مالیات ستانی است.
هم اکنون در حوزه مالیات ستانی و مالیات گرفتن فقط دربخش مالیات حقوق بگیران و کارمندان شفافیت وجود دارد. ولی دریافت مالیات از سایر فعالان اقتصادی شفافیت لازم وجود ندارد و لذا امید است با اجرایی شدن کامل طرح جامع مالیاتی شفافیت در اطلاعات اقتصادی تحقق یابد و فرارمالیاتی به حداقل ممکن برسد.
شقاقی ارائه گزارش عملکرد از هزینه کرد درآمدهای مالیاتی در کشور را برای فرهنگ سازی مالیاتی موثر دانست و گفت: این راهکار منجر به اعتماد مردم در حوزه مالیات می شود و تمایل مردم به پرداخت مالیات را افزایش می دهد. وی افزود: این راهکارها، راهکارهای ایجابی است که قطعا در کنار راهکارهای سلبی خواهد توانست خود اظهاری مالیاتی در کشور را افزایش دهد.
تهیه شده توسط: پایگاه فزهنگ مالیاتی کشور
منبع : پرتال سازمان امور مالیاتی کشور
با سلام
قالب دوزی- با میل سرکج بافتن
فایل به صورت PDF در 100 صفحه است که شامل عکس و مطلب به زبان لاتین می باشد.
برگرفته شده از essa.ir