عضو هیأت مدیره راهآهن با بیان اینکه با پیگیری معاونت حقوقی ریاست جمهوری بخشی از ابهامات برنامه ششم در بخش ریلی رفع شد، گفت: براین اساس مقرر شد مالیات بر ارزش افزوده شرکتهای ریلی با نرخ صفر محاسبه شود.
به گزارش پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور،سعید رسولی امروز در نشست خبری اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در بندهای 24 و 25 سیاست 80 بندی به توسعه حمل و نقل ریلی تأکید شده است.
وی ادامه داد: مزیت رقابتی برای حمل و نقل ریلی در بند 24 این سیاستها و اتصال مراکز عمده بار به شبکه ریلی در بند 25 سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و توسعه کریدورهای ترانزیتی با توجه به توجهات دولت و مجلس به توسعه حمل و نقل ریلی منجر میشود.عضو هیأت مدیره راهآهن گفت: محاسبه مالیات بر ارزش افزوده خدمات حمل و نقل ریلی در برنامه ششم بر مبنای نرخ صفر بود، اما تا 30 شهریور امسال اختلاف نظری در اجرای این حکم در سازمان امور مالیاتی وجود داشت.
رسولی افزود: در این راستا جلسات متعدد برگزار کردیم، مباحثی در کمیسیونهای مجلس عنوان شد و به نتیجه نرسید. بنابراین از معاونت حقوقی ریاست جمهوری که مسئولیت قضاوت و داوری دستگاههای اجرایی را بر عهده دارد، تقاضا داریم این موضوع را بررسی کنند.
عضو هیأت مدیره راهآهن بیان کرد: در این راستا با حضور مسئولان راهآهن، نمایندگان بخش غیردولتی فعال در حمل و نقل ریلی و مسئولان سازمان امور مالیاتی جلساتی برگزار شد و در نهایت اواخر شهریور امسال رأی معاونت حقوقی صادر شد و به ابهامات مطرح شده پاسخ داد.
رسولی ادامه داد: یکی از ابهامات این بود که تعریف نرخ صفر در قانون مالیات بر ارزش افزوده وجود ندارد و به اذعان سازمان امور مالیاتی این موضوع غیر قابل اجرا بود که معاونت حقوقی ریاست جمهوری اعلام کرد، تعریف نرخ صفر در مالیات بر ارزش افزوده محل اجرا دارد.
عضو هیأت مدیره راهآهن افزود: همچنین معاون حقوقی ریاست جمهوری اعلام کرد خدمات حمل و نقل عمومی به طور مطلق در قانون قید شده است و شامل حمل ریلی مسافر و بار است، بنابراین این مالیات بر ارزش افزوده صفر شامل هر دو بخش است.
عضو هیأت مدیره راهآهن اظهارداشت: همچنین عنوان شد اعتبار مالیاتی ارزش افزوده قابل استرداد است که این موضوع از ابتدای اجرای قانون برنامه ششم قابل اجراست.
وی ادامه داد: با اجرایی شدن این حکم هر چه از شرکتهای ریلی بابت مالیات بر ارزش افزوده دریافت میشد، از سبد هزینههایشان حذف میشود و مزیت رقابتی رخ میدهد.
عضو هیأت مدیره راهآهن ادامه داد: ریل با جاده رقابت اصلی ندارد موضوع مهم استفاده از ظرفیت ریل به جای جاده است که باید این ظرفیتها ارتقا یابد. جایی که امکان حضور ریلی نیست، باید جاده وارد شده و حمل و نقل ترکیبی تشکیل شود.
عضو هیأت مدیره راهآهن افزود: با توجه به موفقیت حل مسأله بند (ب) ماده 52 قانون امیدواریم تا پایان امسال همه ظرفیتهای برنامه ششم در توسعه ریلی عملیاتی شود.
وی اظهارداشت: پیگیری ابهامات بند (الف) ماده 52 هم از اولویتهای بعدی ماست که بابت پیگیری تسهیلات صندوق توسعه ملی به بهره برداران ریلی است.
عضو هیأت مدیره راهآهن اظهارداشت: امیدواریم مواردی نظیر اختصاص یک درصد از درآمد فروش نفت گاز و حمل و نقل ریلی محقق شود، همچنین شمول سرمایهگذاری در حمل و نقل ریلی به عنوان سرمایهگذاری در مناطق محروم اجرایی شود.
وی درباره برگرداندن مالیات بر ارزش افزودههای شرکتهای ریلی در زمان پیش از پایان شهریورماه و از ابتدای اجرای برنامه ششم توضیح داد: این موضوع در برنامه ششم عنوان شده بود، اما ابهاماتی داشت که پایان شهریور رفع شد، بنابراین از زمان اجرای برنامه ششم باید پرداختی شرکتها بابت مالیات بر ارزش افزوده برگردانده شود.
رسولی اظهارداشت: سازمان امور مالیاتی هم پذیرفته است که اگر معاونت حقوقی رأی داد، آنها هم تمکین کنند.
وی در تشریح تفاوت معافیت مالیاتی با مالیات صفر توضیح داد: معافیت مالیاتی موضوع قابل پسندی از سوی دولتها نیست و دولتها مایل هستند، در راستای شفافسازی معافیت مالیاتی کمتر بوده و بیشتر عدد صفر باشد.
رسولی اظهار داشت: در معافیت مالیاتی پرداختکننده از پرداختها معاف میشود، اما در مالیات صفر در واقع معاف نمیشود و فقط نرخ صفر درج میشود همچنین در معافیت مالیاتی پرداختهای قبلی برنمی گردد، اما در نرخ صفر مالیات بر ارزش افزوده آنچه پرداخت شده است، برگردانده میشود.
عضو هیأت مدیره راهآهن گفت: این قانون نرخ صفر مالیات بر ارزش افزوده برای شرکتهای ریلی تا پایان برنامه ششم فعلاً ادامه دارد. این موضوع مشمول مصرف کننده نیست، بلکه شامل خدماتدهندگان بخش ریلی در حوزه بار و مسافر و لکوموتیو است.