با تشکر از بازدید شما شهروند گرامی،پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور ، در این بخش از مطالب حوزه مالیات کشور ، به گوشه ای از سوالات مطرح شده و عمده سوالاتی که فراتر از کتاب قوانین مالیاتی کشور ، نفل هر محفل دوستانه ی است، می پردازد.
به امید همراهی مستمر شما شهروند بی همتا
پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور معتقد است : فرهنگ مالیاتی خلاصه میشود به تمایل افراد به پرداخت مالیات و این به عنوان واجب تلقی میشود نه به عنوان زور. محل لوگوی شما به عبارتی دیگرفرهنگ مالیاتی مجموعه ای از طرز تلقی ، بینش وعکس العمل اشخاص در قبال سیستم مالیاتی است .
این طرز تلقی به طور قطع با یک قانون مناسب و نیز عملکرد مامورین مالیاتی در بکار گیری ومراجعه با مودیان نقش اساسی دارد. مسلم است فرهنگ مالیاتی متاثر از فرهنگ عمومی جامعه است وچگونگی روابط مردم یک جامعه متاثر از عوامل عقیدتی، سیاسی، اقتصادی و…….آن جامعه می باشد.
درنهایت بایستی گفت :فرهنگ مالیاتی مساوی است با ادب مالیاتی، تربیت مالیاتی، دانش و معرفت مالیاتی
گسترش فرهنگ پرداخت مالیاتی چگونه امکان پذیر است؟
علت عدم اعتماد کافی به نظام مالیاتی چیست ؟
فرهنگ دیگری که جا افتاده این است که کارهای مختلفی را بدون پرداخت مالیات میتوان انجام داد ، مانند کارهای تلفنی، که به صورت موبایلی هم معروف بوده است یا مثلا کارهای زیرزمینی که در هیچ دفتری هم ثبت نمیشود و درآمد خوبی هم به جیب میزنند.
همان طور که می دانید مواردی مانند کارهای دلالی، خرید و فروشهایی که بدون ثبت شدن در دفتری صورت میگیرد و درآمدهایی که حاصل از خرید و فروش ارز به دست میآید. افراد سودجو وقتی میبینند که هیچگونه مالیاتی برای این کارها تعلق نمیگیرد و قابل کشف و شناسایی هم نمیباشد و مجبور به پرداخت مالیاتی هم نیستند، از این راه فرار مالیات را انتخاب میکنند.
تا چه اندازه امور مالیاتی به رضایت مودیان توجه دارد؟
البته افرادی که همیشه ناراضی هستند و در مقابل کارشناسان مالیاتی اعتراض میکنند اصناف هستند.
مانند اصنافی که در مراکز تجاری فعالیت میکنند و برای برطرف شدن مشکل موظف به نگهداری دفاتر هستند.
چرا که در طول سال مغازه گران شده و جنس گران شده و درآمد هم بالا رفته است و از یک طرف به مقدار مالیات نالان هستند که از برخی از آنان را میتوان به بهشت مالیات دهندهها یاد کرد.
آیا مالیات جنبه ضد تولیدی هم دارد ؟
پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور معتقد است :اگر مالیات قرار است به تولید لطمه نزند باید توزیع درآمد عادلانه شود.
حالا یک مالیاتی به نام ارزش افزوده آمد که مالیات بر مصرف است و این را مصرف کننده میپردازد و به نوعی تامین هزینههای دولت است.
هزینه آسفالت و بهسازی و زیرساختی کشور خیلی بیشتر است و خرج دانشگاهها ، مدارس و بیمارستان ها پس به خود فرد چندین برابر بر میگردد .
اما باید کارهایی که درآمدزا هستند مانند اقتصاد زیرزمینی یا درآمدهای زیرزمینی را شناسایی کرد که درآمد حاصل از این کار صرف سفرهای آنچنانی و ریخت و پاش و تجملات میشود و در نتیجه به سراغ تولید نمیرود که به راحتی از این طریق امرار معاش میکند.
تا چه اندازه قوانین مالیاتی دچار ابهام و پیچیدگی است؟
پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور معتقد است :ما هیچ مشکل قانونی در امور مالیاتی نداریم. اما در اجرا دچار مشکل هستیم.
در واقع اصناف و تولیدکنندگان، به نظر من موظف به نگهداری دفاتر هستند که مالیاتی که بسته میشود مورد رضایت خود مودیان قرار میگیرد.
نکته مهم :درحقیقت نظام مالیاتی اگر توانسته باشد از بخش تجاری و بازرگانی ما که درآمدهای زیادی دارد مالیات گرفته باشد خیلی خوب است .
اما اگر این افزایش از کارمندان دولت و تولیدکنندگان تامین شده باشد نمیتوان افزایش درآمد مالیاتی را مثبت ارزیابی کرد.
تهیه وتنظیم : مهدی حیدرپور
مدیرپایگاه فرهنگ مالیاتی کشور
دربخش نظرات این یاداشت " سوالات مطرح شده و نظرات" همراهان پایگاه فرهنگ مالیاتی رادنبال کنید