سخن شهروندی
برهمگان مشخص و مبرهن است که ،فرهنگ مالیاتی خلاصه میشود به تمایل افراد به پرداخت مالیات و این به عنوان واجب تلقی میشود نه به عنوان زور.
بدین منظور پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور جهت گسترش فرهنگ مالیاتی در بین آحادجامعه بسته و نیز جهت اشاعه فرهنگ مالیاتی هرچه مطلوب تر درسطح جامعه ،مسئولین و مهم تر از همه دربین شما مودیان گرامی ،بخش سخن شهروندی را نظر گرفته که نظر و دیدگاه شماشهروندگرامی را به مخاطبان پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور معرفی می نمایید.
به واقع بایستی اذعان نمود این بخش از مجموعه 14سایت ادارات مالیات استانهای کشور جمع آوری شده است.
یکی از شهروندان معتقداست:وقتی مالیات پرداختی ما برای احداث بیمارستان ، مدرسه و جاده و پل هزینه می شود و همه ما از این امکانات بهره مند می شویم وظیفه داریم بخشی از درآمد خودمان را برای تامین این هزینه ها به دولت بدهیم تا دولت هم بتواند برنامه ریزیهای لازم را جهت توسعه و گسترش این امکانات انجام بدهد. همه ما باید بدانیم که نفت مال همه است و بچه های ما هم در این نعمت سهیم هستند و ما نباید توقع داشته باشیم برای تامین هزینه خودمان ، حق بچه هایمان را ضایع کنیم چون این بزرگترین ظلمی است که به بچه های خودمان می کنیم و هیچوقت نمی توانیم جواب سوال آنها را که چرا باعث تباهی آینده آنها شدیم؟ بدهیم.
برخی معتقداند، در هر سرزمین وجامعه ای مردم ودولت دو طرف نظام مالیاتی اند .برای این که نظام مالیاتی با حداکثر کارآمدی واثر بخشی همراه شود، باید هر دو طرف از یک دیگر شناخت جامعی داشته باشند وبه طور مستقیم وغیر مستقیم بتوانند رفتار یکدیگر را ارزیابی واعتماد سازی کنند.
برخی معتقداند، پرداخت مالیات از راهکارهای توسعه و عمران هر جامعه محسوب می شود به طوری که بر اساس برخی تحقیقات انجام شده بالغ بر 32 درصد از تولید ناخالص داخلی برخی از کشورهای پیشرفته از محل مالیات تأمین می شود در حالی که این رقم در ایران با تلاش های صورت گرفته همچنان تفاوت فاحشی با این کشورها دارد.
برخی معتقداند، دولت می بایستی اطلاع رسانی کند.به مردم اعلام شود که چرا باید مالیات بپردازند واین مالیات اخذ شده به چه مصارفی می رسد. این اصل را می بایست با اطلاع رسانی از طریق رسانه های جمعی ، روزنامه ها ونشریات به نحوی که برای عموم مردم قابل درک باشد به مرحله اجرا در آورد.
برخی معتقداند، یک سیستم مالیاتی مناسب که بر اساس درآمدهای مالیاتی سریع وصول گردیده و با سهولت و حداقل هزینه ها به اجرا در می آید می تواند مشوق سرمایه گذاری و پس انداز در جامعه باشد و در جهت اِعمال سیاست های صادراتی و حتی کنترل نقدینگی مورد توجه قرار گیرد.
برخی معتقداند، قوانین ومقررات باید طوری تنظیم شود که متناسب با شرایط فعلی جامعه باشد وافراد با میل ورغبت بشتری مالیات بپردازند واحساس کنند که این پول خودشان نیست، بلکه دینی است که به مردم وجامعه دارند اصل سوم پرهیز از ناعادلانه بودن مالیات ستانی است که موجب فرار مالیاتی می شود.
برخی معتقداند، در وضع فعلی، برای جمع¬آوری مالیات، تبیین ابعاد فرهنگی این امر از اولویت های جدی به شمار می رود، زیرا تجربه ثابت کرده است که ایجاد تحول در فرهنگ مالیاتی زمینه های مشارکت عمومی را در پرداخت مالیات افزایش می دهد.
برخی معتقداند، فرهنگ مالیاتی خلاصه میشود به تمایل افراد به پرداخت مالیات و این به عنوان واجب تلقی میشود نه به عنوان زور. به عنوان مثال در خارج از کشور مردم از دو چیز خیلی میترسند: یکی مرگ و دیگری مامور سازمان مالیاتی .چون هیچ کدام به اصطلاح کوتاه نمیآیند و مالیات را از افراد میگیرند ولی در ایران مثل اینکه خیلی راحت است از طریق لابی و دیدن دوست و آشنا و سوء استفادهها، که بتوانند قسمتی از مالیات را به عنوان بخشودگی و باقی مانده را تقسیط کنند.
برخی معتقداند،کارهای مختلفی را بدون پرداخت مالیات میتوان انجام داد ، مانند کارهای دلالی، خرید و فروشهایی که بدون ثبت شدن در دفتری صورت میگیرد و درآمدهایی که حاصل از خرید و فروش ارز به دست میآید. افراد سودجو وقتی میبینند که هیچگونه مالیاتی برای این کارها تعلق نمیگیرد و قابل کشف و شناسایی هم نمیباشد و مجبور به پرداخت مالیاتی هم نیستند، از این راه فرار مالیات را انتخاب میکنند.
برخی معتقداند،در خارج از کشور مردم از دو چیز خیلی میترسند: یکی مرگ و دیگری مامور سازمان مالیاتی .چون هیچ کدام به اصطلاح کوتاه نمیآیند و مالیات را از افراد میگیرند ولی در ایران مثل اینکه خیلی راحت است از طریق لابی و دیدن دوست و آشنا و سوء استفادهها، که بتوانند قسمتی از مالیات را به عنوان بخشودگی و باقی مانده را تقسیط کنند.
برخی معتقداند، ساخت فیلم یا کلیپ هایی که نشان دهنده ی صرف هزینه های مالیاتی در تولید و یا ساخت مدرسه، فرودگاه، بیمارستان، کمک به خانواده های بی سرپرست، و... باشد.
برخی معتقداند،اگر چنین حسی در مردم یک کشور به وجود آید که گرفتن مالیات به وسیله ی دولت تنها برای ساختن فردایی بهتر برای آن ها و فرزندانشان است، آن وقت معضلی به نام فرار مالیاتی برای دولت وکابوسی به نام مالیات برای مودیان وجود نخواهد داشت.
برخی معتقداند، برای افزایش سهم درآمدهای مالیاتی، می بایست سطح فرهنگ پرداخت مالیات در جامعه به گونه ای ارتقا داد که مالیات دادن برای مردم مانند انجام عبادت و پرداخت خمس مال باشد.
دراین خصوص چندی پیش حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در دیدار هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم استان آذربایجان شرقی، ضمن تشکر و قدردانی فراوان از حضور پرشکوه ملت بزرگ ایران در راهپیمایی 22 بهمن امسال، در سخنان مهمی، به تشریح شرایط اقتصادی کشور و همچنین راهکارهای علاج مشکلات، بویژه ضرورت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی پرداختند و فرمودند: موضوع مالیات بسیار مهم و مالیات یک فریضه است.
با عرض سلام، جدیدا از دو تا رستوران در اصفهان خرید داشتم که پسبه مبلغ سفارش 9 درصد مالیات اضافه کرده بودن مثلا اگر هزینه خرید من 400 هزار تومان بود تقریبا 40 هزارتومان بیشتر پرداخت کردم. مگر آن فروشنده نباید خودش مالیات بدهد چرا خریدار مالیات فروشنده را میدهد. یک کارمند سر ماه مالیات را میدهد چرا بعضی از این فروشندگان مالیات شان را از خریدار میگیرند آیا این بهانه ای برای دریافت وجه بیشتر از خریدار است؟ اصلا این کار قانونی است؟ بکجا باید اطلاع داد؟