فرهنگ مالیاتی کشور،جهت آشنایی هرچه بیشترآحادمردم باپرداخت مالیات افتتاح شده است
خلاصه آمار از تاریخ :_10 / دی ماه /1393
پیام هفته:
با توجه به اهمیت و جایگاه نظام مالیاتی در بهبود وضعیت اقتصادی کشور و تلاش در راستای کاهش اتکا به درآمدهای نفتی، اصلاح و تجدید نظر در نظام مالیاتی کشور و استفاده از منابع و روشهای نوین مالیاتی ضروری به شمار میآید.
دستیابی به این مهم در کنار بهرهگیری از روشهای علمی به منظور در پیش گرفتن سیاستهای مالیاتی مناسب و بهبود عملکرد روشهای موجود، میتواند یک راهکار اساسی جهت بهبود وضعیت اقتصاد ملی و توسعه اقتصادی کشورمان باشد.
امیداست با اصلاح نظام مالیاتی کشور در قالب طرح تحول نظام اقتصادی و همچنین اجرای درست برنامه پنجم توسعه کشور در حوزه نظام مالیاتی، شرایط رشد و پیشرفت اقتصادی کشور و رسیدن به اهداف سند چشم انداز ۱۴۰۴ فراهم شود.
....
پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور
@طنز هفته@:
هر چند در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست و بدون شک پرداخت مالیات در نهایت به نفع خود ملت است ولی ما این وسط متوجه نشدیم چرا فقط باید مالیات کارمندان روی حساب و کتاب باشد و مابقی مالیات شان باید با هزار «ان قلت» و «اما و اگر» باشد. نمونه اش همین مربیان فوتبال وطنی و غیر وطنی که باشگاه ها یا فدراسیون پرداخت مالیات شان را تقبل می کنند و صدای کسی هم در نمی آید و اگر در می آید چندان رسا نیست!
البته بامزگی ماجرای پرداخت مالیات برخی صنوف هم کمتر از داستان فوتبالیست ها نیست. معاون سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: «میانگین مالیات ابرازی طلافروشان در شش ماهه اول سال حدود 750 هزار تومان برای هر واحد در هر دوره مالیاتی بوده است که به نظر می رسد، رقم ابراز شده کمتر از مبلغ واقعی باشد!» به نقل از جراید
داستان مالیات به اینجا ختم نمی شود و چهار نفر هم که تمایل دارند مالیات شان را سر موعد پرداخت کنند، سنگ هایی جلوی پایشان انداخته می شود در حد سنگ هایی که پارسال سیل دهانه محمد آباد با خودش آورده بود.
این هوا... نمونه اش داشتن اجاره نامه رسمی و محضری. البته انعقاد قرارداد اجاره نامه برای ملکی که فرد مالک آن نیست، امری لازم است ولی ظاهراً اگر این ملک مشاع باشد، فرد باید هنگام پرداخت مالیات با تمام شرکاء قرار داد اجاره محضری تنظیم کند. یعنی اگر خدای ناکرده ملکی به صورت «لیزینگی» یا همان «بازار خرید اعتباری ملک» توسط عده ای خریداری شده باشد و سهم هر کس مثلاً یک دهم دانگ باشد مستاجر باید 60 اجاره نامه محضری تحویل اداره مالیات بدهد!
............
مهدی حیدرپور
مدیرپایگاه فرهنگ مالیاتی کشور
تعریف فرهنگ و فرهنگ مالیاتی چیست؟
درتعریف فرهنگ آمده است :فرهنگ، مجموعه پیچیده اي است که شامل معارف، اعتقادات، هنرها، صنایع، فنون، اخلاق،
قوانین، سنن، آداب و رسوم و بالاخره تمام عادات و رفتار و ضوابطی است که فرد به عنوان عضو
جامعه از جامعه خود فرا میگیرد
دراین بین درخصوص فرهنگ مالیاتی
پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور معتقد است :
فرهنگ مالیاتی خلاصه میشود به تمایل افراد به پرداخت مالیات و این به عنوان واجب تلقی میشود نه به عنوان زور.
به عبارتی دیگرفرهنگ مالیاتی مجموعه ای از طرز تلقی ، بینش وعکس العمل اشخاص در قبال سیستم مالیاتی است . این طرز تلقی به طور قطع با یک قانون مناسب و نیز عملکرد مامورین مالیاتی در بکار گیری ومراجعه با مودیان نقش اساسی دارد. مسلم است فرهنگ مالیاتی متاثر از فرهنگ عمومی جامعه است وچگونگی روابط مردم یک جامعه متاثر از عوامل عقیدتی، سیاسی، اقتصادی و…….آن جامعه می باشد.
درنهایت بایستی گفت :فرهنگ مالیاتی مساوی است با ادب مالیاتی، تربیت مالیاتی، دانش و معرفت مالیاتی
گسترش فرهنگ پرداخت مالیات چگونه؟
پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور معتقد است : با ترویج روح جمعی و بهره گیری از شیوه های اخلاقی، فرهنگی را در جامعه گسترش می دهیم که افراد جامعه به پرداخت مالیات به عنوان وظیفه دینی و مسؤولیت اجتماعی نگاه میکنند و فرار از آن را معصیت و گناه می شمارند و به آن بصورت یک امر مذموم و ناپسند می نگرند و سرپیچی از پرداخت مالیات را مترادف با خیانت ملی و تجاوز به حقوق دیگران میدانند.
علت عدم اعتماد کافی به نظام مالیاتی چیست؟
پولهایی که از طریق مالیاتها گرفته و هزینه میشود ،افراد احساس میکنند که مربوط به پول مالیات نیست و پول نفت است.
براي برخي این سوال پیش میآید که پول مالیات در کجا هزینه میشود و من چرا باید مالیات پرداخت کنم.
فرهنگ دیگری که جا افتاده اين است كه کارهای مختلفی را بدون پرداخت ماليات میتوان انجام داد ،
مانند کارهای دلالی، خرید و فروشهایی که بدون ثبت شدن در دفتری صورت میگیرد و درآمدهایی که حاصل از خرید و فروش ارز به دست میآید.
افراد سودجو وقتی میبینند که هیچگونه مالیاتی برای اين كارها تعلق نمیگیرد و قابل کشف و شناسایی هم نمیباشد و مجبور به پرداخت مالیاتی هم نیستند، از این راه فرار مالیات را انتخاب میکنند.
(@)__ بدانیم و بدانید مالیاتی __(@)
بدانید،دولت درجهت تحقق بخشی از خواسته های مردم درخصوص بالا بودن سطح رفاه و درآمد ،توسعه عدالت اجتماعی وخدمات آموزشی، تولید و اشتغال و سطح بالای پوشش های بیمه ای برنامه هایی را تنظیم وبه مرحله اجرا در آورده است که هدف غایی این برنامه ها آشنایی مردم و مودیان مالیاتی با محل هزینه کرد مالیات می باشد تا پرداخت کنندگان مالیات بدانند پولی که به عنوان مالیات به دولت می دهند در جهت رفاه و آسایش خودشان هزینه می شود.
بدانید،فرار مالیاتی منجر به کاهش درآمدهای مالیاتی دولت و اخلال در بودجه بندی شده و مانعی برای دستیابی به اهداف دولت می شود. علاوه براین فرار مالیاتی باعث نارسایی در توزیع عادلانه درآمد، گردآوری ثروت و انباشت غیر تولیدی، تجمل گرایی و افزایش فاصله طبقاتی شده و مآلاً به افزایش تنش های سیاسی و اجتماعی منجر خواهد شد.
بدانیم سازمان امورمالیاتی کشور جهت کاهش دغدغه فرارمالیاتی و گسترش فرهنگ پرداخت مالیات در کشور،در کنار انجام فعالیتهای ذاتی و قانونی خود پیوسته در جهت آگاهسازی افکار عمومی جامعه و تقویت بنیه های فرهنگی پرداخت مالیات میکوشد.
بدانیم باگسترش اعتماد ،ترویج روح جمعی ، بهره گیری از شیوه های اخلاقی وباتاسی ازفرمایشات مقام معظم رهبری(همدلی وهم زبانی) فرهنگی را در جامعه گسترش می دهیم که افراد جامعه به پرداخت مالیات به عنوان وظیفه دینی و مسؤولیت اجتماعی نگاه میکنند و فرار از آن را معصیت و گناه می شمارند و به آن بصورت یک امر مذموم و ناپسند می نگرند و سرپیچی از پرداخت مالیات را مترادف با خیانت ملی و تجاوز به حقوق دیگران میدانند
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور به مناسبت روز مالیات و آغاز هفته فرهنگ مالیاتی، خطاب به کارگزاران و کارکنان نظام مالیاتی، مودیان و رسانه های جمعی پیامی صادر کرد. در متن این پیام آمده است: حماسه اقتصادی که هر ساله در خرداد و تیرماه تبلور پیدا میکند، ماحصل همدلی، همراهی و همگامی سازمان امور مالیاتی کشور، ملت شریف ایران، رسانه های جمعی و دیگر دستگاهها، تشکل ها و سازمان هایی است که هر یک به نحوی با درک وضعیت موجود اقتصادی و با هدف دستیابی به افقی روشن و چشم اندازی پر امید، در تامین هزینه های کشور سهیم و نقشآفرین میشوند. اوج جلوهگری این حماسه پرشکوه زمانی است که بیشترین مشارکت عمومی در پرداخت مالیات با والاترین حس همنوایی صورت می پذیرد. 16 تیرماه مصادف با «روز مالیات» و آغاز هفته فرهنگ مالیاتی است. برهه ای که جلوه بارز همت و اراده برای آبادانی، رفاه، توسعه و نیز خدمت به شهروندان این مرز و بوم از طریق تامین هزینههای جاری و عمرانی کشور است. نیک میدانیم خدمت به مردم بالاترین عبادت است; خدمت به مردمانی که لایق بهترینها هستند; خدمت به ملت سرافرازی که همواره در عرصههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ایفاگر نقشهای مهم و حیاتی بوده است. پس چه زیباست که مالیات اسباب این خدمت رسانی است و چه نیکو که مسئولیت این امر مقدس بر عهده ماست. با تبریک فرا رسیدن روز مالیات و آغاز هفته فرهنگ مالیاتی به تمامی کارگزاران پرتلاش و کارکنان خدوم این دستگاه و همچنین مودیان عزیز که همواره یاریگر نظام مالیاتی هستند و البته دست اندرکاران وظیفه شناس و ارجمند رسانههای جمعی; امیدوارم که همواره در این آزمون بزرگ خدمترسانی به مردم شریف ایران، سربلند و پیروز باشیم. بهویژه در مقطع کنونی که اقتصاد کشور آماج هجمه های خارجی است و حضور موثر و اطمینانبخش در این مجاهدت اقتصادی، بیش از هر زمان دیگر احساس میشود. امید که خدمت خالصانه به میهن عزیزمان ایران، سرلوحه تمام اقدامات و زینت بخش زندگانیمان باشد.