سخنگوی وزیر بهداشت از تصویب مالیات بر سیگار و کالاهای آسیب رسان خبر داد.
به گزارش پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور،، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نخستین نشست خبری سال 95 که دیروز در سالن وزارت بهداشت برگزار شد بیان کرد: روز یکشنبه مصوباتی را در لایحه دائمیشدن احکام قانون برنامه داشتیم. طبق ماده 8 این مصوبه شورای امنیت سلامت غذایی دائمیشد. همچنین تصویب برنامه اجرایی سامانه خدمات جامع سلامت و امنیت غذایی به عهده این شورا قرار گرفت.
وی طبق ماده 9 این مصوبه شورای عالی بیمه سلامت مکلف شد که هر سال قبل از انتهای سال تعرفه بخش خصوصی و دولتی را با حق فنی واقعی یکسان اعلام کنند. همچنین آزمایش اجباری برای تایید سلامت کلیه رانندگان وسایل نقلیه مشمول بیمه سلامت شد.
وی افزود: مجلس مالیات بر سیگار و کالاهای آسیبرسان را مصوب کرد و بدین ترتیب هزار و 560 میلیارد تومان منبع درآمد جدید ایجاد شد. حدود 7 درصد از درآمد ناخالص ملی صرف درمان مصدومین ناشی از تصادفات و هزینههای معلولیت و مرگ و میر ناشی از این حوادث میشود که این میزان رقم بالایی است. حریرچی در مورد فوت بهیار زاهدانی عنوان کرد: این همکار پس از 6 روز مرخصی آمده بود و این حادثه در ابتدای شیفت وی رخ داد. علت فوت وی برای ما دقیقا مشخص است اما مجاز به گفتن آن نیستیم .
وی در خصوص هزینه یک میلیارد تومانی برای ساخت استودیو سلامت گفت: عوامل ریسک مهمترین کاری است که در حوزه بهداشت باید انجام شود. باید از طریق صحبت با مخاطبین خطرات ناشی از بیماریها را کاهش دهیم. وزارت بهداشت باید اقدامات پیشگیرانه خود را افزایش دهد. مهمترین بستر برای این کار رسانه است با توجه به سختگیریهای وزارت بهداشت قطعا هزینهها به صورت معقول و با دقت انجام شده است. حجم رسانههای موجود نسبت به اهمیت این حوزه بسیار کم است زیرا اغلب رسانههایی که در حوزه سلامت کار میکنند عمومی هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طبق قانون برنامه پنجم توسعه شورای عالی بیمه و دولت مکلف به اعلام تعرفهها قبل از سال هستند اظهار کرد: مسلما در کشوری که تورم وجود دارد ثابت نگه داشتن قیمتها تحمیلی است. از طرفی اکثر هزینهها درحوزه سلامت مبتنی بر نیروی انسانی پیشنهادات متعددی در مورد نحوه تامین منابع لازم و میزان افزایش تعرفهها ارائه دادیم که امیدواریم در شورای عالی بیمه نهایی شود.
وی راجع به انتشار شایعاتی در مورد استعفای وزیر بهداشت تصریح کرد: ما از بعضی شرایط گله مندیم، سوابق دکتر هاشمی برای همه مشخص است. وی حاضر است آبرو، مال، و حتی جان خود را در راه اهداف نظام و دولت تدبیر و امید بدهد. عملکرد دکترهاشمیهم مشخص است.
وی معتقد است اعتدال و توجه به اصول تدبیر و امید میتواند ما را از مشکلات نجات دهد، ایشان 7 روز هفته به صورت 24 ساعته کار میکند. کمتر کسی را دیدهاید که به این میزان وقت بگذارد و این زمان موثر هم باشد.
حریرچی بیان کرد: وزارت بهداشت با نفت 120 دلاری طرح تحول سلامت را آغاز کرده بود و انتظار داشت بودجه با نرخ تورم افزایش پیدا کند. علی رغم مشکلات کوچکترین خدشهای در خدمات ارائه شده وارد نشده است، ضمن اینکه گسترش پوشش را نیز داشتهایم امسال طلاییترین سال کشور از نظر بهرهبرداری تختهای بیمارستانی و بیمارستانها و کلینیکهای ویژه خواهد بود.
وی در مورد تحت پوشش بیمه قرار گرفتن 53 قلم دارو اذعان کرد: در دولت گذشته اطلاعرسانی شد که 224 قلم دارو تحت پوشش بیمه قرار گرفت اما این مصوبه عملیاتی نشده بود و بیمهها این موضوع را قبول نمیکردند. 53 قلم از این داروها اصلاح شد و تحت پوشش بیمه قرار گرفت. این داروها شامل بیماریهای خاص، مزمن، سرطانی، و داروهای گرانقیمت است.
به گزارش پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور،حریرچی در مورد برنامههای وزارت بهداشت برای حمایت از زوجهای نابارور عنوان کرد: یکی از موثرترین راهها برای اعمال دسترسی به اهداف و سیاستهای جمعیتی زوجهای نابارور است. قسمتی از ناباروریها ناشی از به تاخیر انداختن سن حاملگی و دیر ازدواج کردن است که این شرایط فرصت را برای درمان از دست میدهد. علاوه بر این بیمهها در این مورد حمایت چندانی انجام نمیدهند. خدمات درمان ناباروری اغلب گران قیمت است و توسط بخش خصوصی ارائه میشود، بدین ترتیب وزارت بهداشت با توجه به منابع موجود برنامههای وسیعی دارد که این برنامهها از اقشار محروم و آسیبپذیر آغاز میشود. وزارت بهداشت قصد دارد مراکز باروری جدید ایجاد کرده و از درمان این زوجها حمایت کند.
وی با اشاره به اجتنابناپذیر بودن تجمیع بیمهها بیان کرد: هر کشوری که توانسته موفقیتهای عمدهای را در حوزه سلامت کسب کند از طریق تجمیع بیمهها اقدام کرده است ما پیشنهادات خود را ارائه کردهایم. برخی شنیدهها حاکی از آن است که اقداماتی در حال انجام است امیدواریم این اقدامات به زودی به نتیجه برسد .
سخنگوی وزارت بهداشت در مورد سرمایه گذاری کشورهای خارجی برای افزایش تختهای بیمارستانی تصریح کرد: پروسه سرمایهگذاری در مورد بیمارستانها از نظر مطالعاتی و توافقاتی طولانی مدت است، با این وجود ما از سرعت پیشرفت کار راضی هستیم اما هنوز قراردادها نهایی نشده اند امیدواریم ظرف چند ماه آینده به نتایجی دست پیدا کنیم. حریرچی با بیان اینکه تاخیر بیمهها کلیدیترین مشکل نظام سلامت است گفت: سال گذشته 10 هزار و 755 میلیارد تومان از سند به بیمهها ارسال کردیم که از این میزان تنها 4 هزار و 524 میلیارد تومان حاصل شده است. بیمه تامین اجتماعی 60 درصد از اسناد ارسال شده را پرداخت کرده است اما بیمه سلامت موفق به پرداخت کمتر از یک سوم اسناد ارسالی شده است.
وی ضمن گلهمندی از همکاری بخش خصوصی در ایام نوروز تصریح کرد: بخش خصوصی خدمات قابل توجهی را ارائه میدهد اما ما نیز انتظاراتی داریم. در ایام نوروز به دلیل تعطیلی بخش خصوصی چند برابر معمول فشار کاری به خدمتگزاران دولتی تحمیل میشود انتظار میرود این بخش در ایام تعطیل نیز فعال باشد.