به گزارش پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور،مقوله اقتصاد مقاومتی چندی است توسط کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی به عنوان راهکاری برای برون رفت از تنگناها و مشکلات ایجاد شده ناشی از تحریمهای بین المللی مطرح و پس از تایید، به عنوان یک سیاست اجرایی توسط رهبر معظم انقلاب به دولت ابلاغ شده است. اقتصاد مقاومتی ادبیاتی است که برای مقابله با تحریمهای بین المللی مطرح شده و این قابلیت را دارد که با بهره گیری از اصول و پایه های صحیح اقتصادی موجب کمرنگ تر شدن وابستگی به کشورهای دیگر شود .
بر اساس این طرح ، تقویت تولید و کاستن از هزینه های اضافه دولت با مدیریتی یکپارچه و هوشمندانه که بتواند با کمترین هزینه ، بیشترین سود را عاید کشور سازد مورد تاکید و تایید مسئولین می باشد.
نقش مالیات به عنوان اهرمی لازم و کاربردی در تحقق اقتصاد مقاومتی چشمگیر و بسیار تعیین کننده است.
فارغ از برنامه ریزیهای منسجم اقتصادی ، اعتماد و اتکا دولت به بودجه ای کافی و مستمر برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی بسیار مهم بوده و در واقع می توان گفت مالیات در این فرایند ، حرف اول را می زند.
با توجه به اینکه درآمدهای نفتی به لحاظ شرایط نامتعادل اقتصادی و بازار جهانی در حال نوسان بوده و اتکا دولت به آن نوعی ریسک پذیری غیر منطقی است لذا درآمدهای مالیاتی که در واقع مشارکت مردم در تامین هزینه های دولت برای پرداختن به اقدامات عمرانی و تاسیس و تجهیز زیرساختها و امکانات رفاهی می باشد به عنوان منبعی قابل اعتماد و پایدار محسوب می شود.
در همین راستاست که در سالهای اخیر همپای پیشبرد طرح اقتصاد مقاومتی ، ساده سازی قوانین و تسهیل برای پرداخت مالیات توسط مودیان مالیاتی شتاب گرفته و دولت خود را متعهد دانسته که با اعتماد به اظهار نامه های مالیاتی و افزایش اعتماد متقابل بین دستگاه مالیاتی و مودیان ، با حفظ شئون و کرامت آنها جهت تحصیل مالیات اقدام نماید.
یکی از نقشهای حائز اهمیت مالیات، جلوگیری از واردات و حمایت از تولید داخلی می باشد. زمانی که با اعمال منطقی و درست معافیتهای مالیاتی و تشویق صادرات ، رونق به بازار تولید بیاید بی شک جلوی واردات بی رویه گرفته خواهد شد.این مسئله موجب اشتغالزایی و رونق کسب و کار مردم خواهد شد تولید افزایش یافته و صاحبان مشاغل به درآمد بالایی دست خواهند یافت و اینگونه است که میزان پرداختی مالیات فعالان اقتصادی، اصناف و مشاغل افزایش می یابد و همین امر، گام مهمی برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
توجه به بخش تولید و صادرات و اعمال مشوقها و معافیتهای مالیاتی ، یکی از عوامل موثر در تحقق اقتصاد مقاومتی است بدین ترتیب که افزایش صادرات موجب افزایش تولید شده و متعاقبا درآمد ها افزایش یافته و نهایتا سهم درآمدهای مالیاتی در تامین بودجه پررنگتر می شود.
پر واضح است که با روند رو به رشد ترویج فرهنگ مالیاتی و مشارکت هر چه بیشتر مردم در پرداخت مالیات، وابستگی به درآمدهای نفتی کاهش یافته و دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی سهل تر می شود.
بی شک نسل آینده با انتفاع از عواید حاصل از فروش نفت ، میراث دار عزت و شرافت پدران خود خواهند بود که با پرداخت مالیات به دولت خود برای عمران و آبادانی سرزمین خود کمک کرده و نفت را برای آیندگان هم ذخیره کرده اند.