خبرگزاری رسمی عمان روز چهارشنبه گزارش داد که دولت این کشور قصد دارد بهای مواد سوختی، خدمات همگانی و مالیات شرکت ها را در پی سقوط بهای نفت، افزایش دهد.
به گزارش پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور،به نقل از خبرگزاری فرانسه از مسقط، این کشور غیرعضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت «اوپک»، آخرین کشور عربی حاشیه خلیج فارس است که به علت سقوط درآمدهای نفتی منجر به کسر بودجه عظیم، طرح های ریاضتی را به اجرا می گذارد.
خبرگزاری رسمی عمان «اونا» به نقل از بیانیه شورای وزیران این کشور افزود: هیات وزیران شماری از اقدامات را برای مقابله با پیامدهای سقوط بهای نفت و تضمین ثبات مالی این کشور تصویب کرده است.
بر اساس این بیانیه، تصمیم های دولت عمان، شامل کاهش هزینه های دولت، تقویت درآمدهای غیرنفتی از طریق افزایش مالیات بر سود شرکت ها، افزایش بهای برخی خدمات عمومی و تغییر بهای سوخت بر اساس نرخ های بین المللی از اواسط ماه ژانویه سال آتی است.
دولت عمان همچنین برنامه توسعه 2016-2020 و بودجه سال 2016 این کشور را تصویب کرد جزییات آن هنوز اعلان نشده است.
درآمدهای نفتی عمان با سقوط بهای نفت از حدود 100 دلار برای هر بشکه به زیر 40 دلار از اواسط 2014، به میزان بیش از 60 درصد کاهش یافته است.
در حالی که عمان پیش بینی کرده است که در سال 2015 کسری بودجه به میزان 6میلیارد و 500 هزار دلار داشته باشد، اما صندوق بین المللی پول هشدار داده که کسر بودجه این کشور ممکن است بسیار بیشتر از این رقم باشد.
عمان عضو شورای همکاری خلیج فارس، تولید کننده نسبتا کوچک نفت خام به شمار می رود که تولید روزانه آن حدود یک میلیون بشکه در روز است.
هیات وزیران عربستان نیز روز دوشنبه افزایش بسیار زیاد بهای محصولات نفتی، برق آب و دیگر خدمات همگانی را برای رویارویی با کسر بودجه فزاینده تصویب و اعلان کرد.
امارات متحده عربی نیز پیشتر بهای مواد سوخت را آزادسازی کرده و کویت و بحرین نیز یارانه پرداخت گازوییل و نفت سفید را حذف کرده بودند.
کویت نیز اعلان کرده است که بزودی پرداخت یارانه برای بنزین را متوقف خواهد کرد.