رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز بر لزوم تاثیرگذاری شهرداری و شورای اسلامی شهر تبریز در تنظیم لایحه مالیات بر ارزش افزوده تاکید کرد.
به گزارش پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور، "علیرضا نوایباغبان"، در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی شورای اسلامی شهر تبریز با بیان این که برنامه ششم توسعه این روزها، در حال تدوین در هیئتدولت است، اظهار کرد: طبق قانون مجلس، بخشی از مالیات ارزش افزوده، سهم شهرداریها است که همهساله توسط اداره دارایی، به شهرداریها تحویل داده میشود، با این حال، در برنامه ششم توسعه این موضوع در اختیار استانداریها قرار داده شده است.
نوایباغبان با پیشبینی اینکه استانداریها، در خوشبینانهترین وضعیت ممکن، این سهم را با کسر حداقل یکپنجم در اختیار شهرداریها قرار خواهند داد، یادآور شد: در هشت ماه اخیر با پیگیریهای شهردار، 100 میلیارد تومان از این محل برای شهرداری تبریز اخذ شده است که این درآمد، معادل 10 درصد کل بودجه و 20 درصد بودجه نقدی است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز تاکید کرد: شکل غیرمستقیم اخذ مالیات بر ارزش افزوده شهرداریها، اعلام هشداری است که یکی از منابع پایدار درآمد شهرداریها را با چالش مواجه خواهد کرد؛ بنابراین پیشنهاد میدهیم که شهرداری و شورای اسلامی شهر با وزارت کشور و نمایندگان مجلس در این خصوص تعامل و تاثیرگذاری لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به موعد بررسی لایحه درآمدهای پایدار شهرداری اظهار کرد: تهیه منابع درآمد پایدار باید با تاثیرگذاری شهرداری و شورا همراه باشد.
نوایباغبان با اشاره به اینکه برخی وزارتخانه ها در خصوص اعطای اختیارات به شهرداری ها مقاومت می کنند، گفت: تحویل لایحه مدیریت واحد شهری به مجلس موعد مناسبی است که باید با تاثیرگذاری مدیریت شهری همراه باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، دریافتی کنونی عوارض نوسازی را ناچیز عنوان کرد و افزود: این موضوع امروز در مدیریت شهری کشورهای توسعهیافته، از قیمتهای روز تبعیت می کند، اما در کشور ما پیرو ارزش معاملاتی است و ساز و کار آن باید به نحوی تنظیم شود که به یکی از درآمدهای پایدار شهر تبدیل شود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: متاسفانه در اخذ این عوارض توفیقی خاصی، دیده نمیشود و تحقق آن بسیار ناچیز است. در هشت ماه گذشته، در این ردیف، زیر 10 میلیارد تومان دریافت کردهایم که این مبلغ در طول سال به 20 میلیارد تومان میرسد.
وی با تاکید بر اینکه باید فرمول نوسازی اصلاح و به روز رسانی شود، ادامه داد: مقدمه این کار ممیزی املاک است که شهرداری اقداماتی را در این مورد شروع کرده و پیشنهاد می دهیم که در این خصوص گزارشی ارایه شود.
نوایباغبان در ادامه با تاکید بر اینکه هزینه تمام شده خدمات شهری برای هر خانوار و فرد، مشخص شود، خاطرنشان کرد: هزینه تمامشده خدمات باید آن قدر شفاف باشد که امکان برنامهریزیهای دقیق را فراهم کند.
وی تصریح کرد: بودجه خدمات شهری 300 میلیارد است که یکسوم آن به جمعآوری زباله اخصاص دارد، باید مشخص شود این هزینه، برای هر خانواده و فرد چقدر است؛ در سایر حوزهها نظیر اتوبوسرانی و آرامستانها نیز باید به قیمتتمام شده دست پیدا کنیم./ایسنا