پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور در این بخش قصددارد یاداشتی را با عنوان مدیریت جهادی وفرهنگ مالیاتی را جهت اشاعه فرهنگ مالیاتی در کشور به ثبت برساندامید است مفیدواقع شود.
درابتدابایستی اشاره شودبه تعریف فرهنگ مالیاتی و بعد مدیریت جهادی و درپایان اشاره شود به اهمیت گسترش فرهنگ مالیاتی و چگونگی اجراء آن ازطریق مدیریت جهادی.
درتعریف فرهنگ مالیاتی آمده است : مسلم است فرهنگ مالیاتی متاثر از فرهنگ عمومی جامعه است وچگونگی روابط مردم یک جامعه متاثر از عوامل عقیدتی، سیاسی، اقتصادی و…….آن جامعه می باشد. درنهایت بایستی گفت :فرهنگ مالیاتی مساوی است با ادب مالیاتی، تربیت مالیاتی، دانش و معرفت مالیاتی
در تعریف مدیریت جهادی آمده است: معیار جهاد شمشیر و میدان جنگ نیست. معیار جهاد همان چیزی است که امروز در زبان فارسی ما در کلمه ی مبارزه وجود دارد. فلانی آدم مبارزی است. فلانی آدم مبارزی نیست. نویسنده ی مبارز، نویسنده ی غیر مبارز. عالم مبارز، عالم غیر مبارز. در مبارزه دو چیز حتماً لازم است: یکی اینکه در آن جد و جهد و تحرکی باشد. انسان در رختخواب یا در پستوی خانه که نمیتواند مبارزه کند، در مبارزه باید جد و جهدی وجود داشته باشد... دوم اینکه در مقابلش دشمنی باشد.
همه درباره #مالیات چیزهایی شنیدیم، و بیشتر درباره #فرار-مالیاتی شنیده ایم و چقدر که مالیات نمی دهند!
و چقدر گلایه می کنیم از این افراد و گروه هایی که مالیات نمیدهند!
اما آیا هنگامی که خودمان بخواهیم مالیاتی پرداخت نماییم چه برخوردی می نماییم؟!
متاسفانه سیستم ادارات دولتی ما به صورت کامل پاسخگو، کارآمد و بهره ور نیست.سیستم از افراد تشکیل گشته و در این میان #نیروی-انسانی موثر و #مدیریتی قوی و متعهد می تواند سیستم را به اهداف خود نزدیک تر سازد و آن را به بهره وری بالا رساند.
سازمان امور مالیاتی هم از این وضعیت رنج می برد! اگرچه در این سالها کارهایش را به سمت الکترونیکی شدن پیش برده اما مشکلات به قوت خود باقی است...
در #برنامه های-بالا-دستی کشورمان تاکید بر تکیه به درآمدهای #غیرنفتی شده است و مهمترین درآمد غیرنفتی همین مالیات است که از مردم کشور گرفته می شود. کشورهای پیشرفته (نه کشورهای استعمارگر) نیز از ناحیه درآمدهای مالیاتی و صادرات کالا و خدمات، هزینه های خود را پوشش و به مردم شان خدمات می رسانند.
ما هم باید با #فرهنگ-سازی در این زمینه چه در حوزه نیروی انسانی سازمان مالیاتی و هم در میان مردمی که می خواهند مالیات بدهند، این مساله را سامان بدهیم.
متاسفانه افرادی که به این سازمان مراجعه می کنند با دید منفی که در جامعه نسبت به این قضیه شکل گرفته و فرار مالیاتی و دزدی هایی که رخ داده به سختی مالیات می دهند و پرداخت مالیات معمولا با تنش هایی همراه است که پرداخت کننده و کارمند را درگیر می سازد بدون اینکه هیچ کدام از این افراد در این مسائل حاشیه ای تاثیرگذار بوده باشند.
می بینیم که ضعف دستگاه ها به راحتی بر کار همدیگر تاثیر منفی می گذارد! به راستی اگر قوه قضائیه برخورد محکمی با #فساد-اقتصادی می کرد و یا دستگاه نظارتی دولت با استفاده از اهرم های خود از فساد جلوگیری می کرد و #دستگاه-فرهنگی-کشور (از علما تا دولت گرفته) به وظایف خود درست عمل می کردند، می توانستیم اکنون جزء کشورهای پیشرفته بوده و حتی به عنوان الگو مطرح شویم.
پس اگر بخواهیم طبق برنامه پیش رویم و بودجه را بر مبنای درآمدهای مالیاتی برنامه ریزی کنیم،باید عزمی جدی در تمامی دستگاه ها جهت #فرهنگ سازی در این مقوله ایجاد شود و با کار جهادی در مدیریت در این راه حرکت کنیم.
پی نوشت:
**1- درباره سختی های مالیات گرفتن سخن بسیار است که چه میکشیم...**
**2- وقتی با زبان روزه از 7ونیم صبح تا 6 عصر برای مردم توضیح بدهی و برخورد بد ببینی....**
**3- وقتی همکارانت بیشتر از کار به فکر پاداش و حقوق و ... هستند...**
**4- وقتی از مدیران حقی طلب میکنی که مثلا مکان کارت مثل بقیه کارمندان دولت باشه و اونها بی خیال....**
**5- بعد از سخن حجت الاسلام روحانی درباره خالی بودن خزانه، هنگام طلب مالیات میگوییم «مالیات بدهید تا خزانه پر شود و دیگر رئیس جمهور نگوید خزانه ام خالی است» :) (هر کاری ترفندی می خواهد)**
بگذریم که بلاخره میگذره...
و آخر دعوانا الحمدلله رب العالمین