به گزارش پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور،معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی چندی پیش درخصوص طرح صندوقهای فروشاظهارداشتند،از ابتدا در قانون خود اصناف طرح صندوق فروش بوده و خود اصناف متولی آن بود اما سالهاست این کار را انجام نداده اند.
وی افزود: بعد از آن موضوع صندوقهای فروش وارد قانون برنامه شد و در آن زمان پای سازمان امور مالیاتی به بحث صندوقهای فروش آن هم به عنوان همکار باز شد ولی باز هم در آن زمان مسوولیت اجرای این طرح با وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین اصناف بود.
وکیلی تصریح کرد: اما اصناف دوست ندارند که میزان فروششان شفاف شود، چرا که اگر صندوق فروش بگذارند مالیاتهای آنها خیلی افزایش پیدا میکند و در واقع میزانی که در حال حاضر برای تعیین مالیات در اظهارنامه های خود مطرح می کنند و از آن ها دریافت می شود با میزان فروش واقعیشان خیلی متفاوت است. به همین دلیل است که ما جرات میکنیم وقتی اصناف اعتراض میکنند بگوییم مالیاتهایی که نوشتهایم با واقعیت فرسنگها فاصله دارد، اما این ارثی است که از گذشته به ما رسیده است و ما نمیتوانیم آن را یک شبه تغییر دهیم و باید تدریجا این روند غلط را اصلاح کنیم.
معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه تا به حال سه مرحله فراخوان برای نصب صندوق فروش به 30 صنف داده شده است، افزود: همچنین سازمان امور مالیاتی تا پایان شهریور ماه فرصت دارد تصمیم بگیرد که چند صنف دیگر به این اصناف اضافه شود.
وی با اشاره به اینکه از هر یک از این 30 صنف افرادی اقدام به نصب صندوق کردهاند، گفت: 260 هزار مودی در اظهارنامههای مالیاتی امسال خود اعلام کردهاند که صندوق دارند. البته نصب نکردن صندوق باعث جریمه نمیشود و تنها معافیتهای مالیاتی آنها را حذف میکند.
وکیلی در پاسخ به این ادعا که اصناف برای نصب صندوق فروش آموزش کافی ندیدهاند و زیرساختهای اجرای آن نیز فراهم نشده است، تصریح کرد: این صندوقها نیاز به آموزش و سیستم زیرساخت خاصی ندارد.