به گزارش پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور،داود محمدبیگی، مدیر اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی، در تماس تلفنی با برنامه پیشخوان خبر این شبکه، درباره دریافت کارمزد و مالیات بر ارزش افزوده از کارتخوان ها و صحت خبر آن توضیحاتی ارائه کرد.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع را چند بار بانک مرکزی تکذیب کرده است، اظهار داشت: حتی در روزهای اخیر، معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی هم آن را رد کرده است.
محمدبیگی این خبر را یک دروغ تلگرامی دانست و گفت: خبر دریافت کارمزد، شایعه ای است که در فضاهای مجازی منتشر شده و هویت انتشاردهنگان این خبر کذب مشخص نیست.
وی در واکنش به اینکه آیا بانک مرکزی برنامه ای برای این کار دارد، اظهار داشت: بحث مالیات بر ارزش افزوده موضوعیست که مسئولان حوزه مالیاتی باید به آن پاسخ دهند و ما در این باره برنامه ای نداریم، اما در مورد کارمزد، قرار نیست این وجه را از دارندگان کارت دریافت کنیم.
* تکذیب می شود، اما منتفی نیست!
اما این موضوع که بخواهیم بحث کارمزد را به طور کل منتفی کنیم، در بدنه کارشناسی بانک مرکزی در حال بررسی است.
محمدبیگی تصریح کرد: در اصل، باید کارمزد را از کسانی که ذینفع دریافت خدمات هستند دریافت کنیم و اینکه با چه مکانیزمی این کار انجام شود در دست بررسی است.
مدیر اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی برای رفع نگرانی های مردم به آنها اطمینان داد که هرگونه دریافت پول از مشتریان، بطور ناگهانی و بدون اطلاع مردم نخواهد بود و بعد از اطلاع رسانی، صورت خواهد گرفت.
وی گفت: چنانچه بانک مرکزی بخواهد هرگونه وجهی از مشتریان دریافت کند، اطلاع رسانی می کند و این کار بر اساس مصوبات قانونی و مصوباتی که سازمان ها را به این نوع دریافت، مجاز می کنند صورت می گیرد.
محمد بیگی تصریح کرد: در مجموع این کار با توجه به گستردگی شبکه پرداخت کشور، کار ساده ای نیست.
وی درباره موضوع دریافت کارمزد از کارتخوانها که سال گذشته مطرح شد، خاطرنشان کرد: این کار همان طوری که گفتم در حال بررسی است و تا زمانی که قطعیت پیدا نکرده نظری در این باره نمی دهم. اما کسانی که در حوزه پرداخت کار می کنند، بی صبرانه منتظر وقوع این رویداد هستند و برای تحقق آن در تلاشند.
محمدبیگی که با تکذیب موضوع دریافت کارمزد از کارتخوان ها خبر خوشی به مردم داده بود، به همان کسانی که بی صبرانه منتظر وقوع این رویداد هستند نیز خبر خوشی داد و اعلام کرد یکی دو ماه دیگر آرزوی آنها هم محقق خواهد شد.
این مقام بانک مرکزی تصریح کرد: ممکن است طی یکی دو ماه آینده، خبرهایی در این باره از طریق رسانه ها به مردم اعلام شود.
وی در خصوص فعالیت و راه اندازی سامانه هایی برای کاهش جعل چک و اوراق بهادار هم تصریح کرد: سامانه چکاوک از خرداد امسال در شبکه بانکی کشور با این هدف راه اندازی شد و قدم بعدی در این باره، ایجاد و راه اندازی سامانه صیاد است.
با راه اندازی صیاد، این وعده که جعل چک به حداقل می رسد، عملی می شود.
محمد بیگی افزود: در این طرح، بحث کنترل اعتباری صادر کننده چک و کنترل صحت چک از کلیه ابعاد، در دستور کاربانک مرکزی است./شبکه خبر