مالیات یک هزینه اجتماعی است که شهروندان متناسب با در آمد، ثروت و یا مصرف به عنوان بهای خدمات دولت از جمله رفاه، آسایش، امنیت پایه، آموزش و پرورش،آموزش عالی و بهداشت و درمان می پردازند.
حال آنکه با تمام فرهنگسازی های صورت گرفته در بحث مالیات ستانی و فرهنگ مالیاتی ،همچنان فرارمالیاتی یکی از دغدغه های جدی سازمان مالیاتی کشور می باشد.
دراین بین سازمان امورمالیاتی کشور جهت کاهش دغدغه فرارمالیاتی و گسترش فرهنگ پرداخت مالیات در کشور،در کنار انجام فعالیتهای ذاتی و قانونی خود پیوسته در جهت آگاهسازی افکار عمومی جامعه و تقویت بنیه های فرهنگی پرداخت مالیات میکوشد.
دراین خصوص پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور یاداشتی با عنوان "برای اخذ مالیات های شفاف عزم راسخ لازم است" را به نگارش درآورده که در ادامه می خوانیم
دراین خصوص کارشناسان حوزه اقتصادی ابراز داشته اند،جدا از درست یا غلط بودن خواسته اصناف درخصوص برخی مشکلات مالیاتی شان ، نکته آنجاست که به نظر می رسد نبود قانون منسجم درخصوص وصول مالیات و تعیین عادلانه آن و همچنین برخورد نکردن با خاطیان مالیاتی در کنار روش های ناهماهنگ و فسادزا برای تعیین مالیات، موجب شده است اشخاص ، گروه ها و برخی صنوف سعی کنند با استفاده از برخی ابزار ازجمله اعتراض ، رسیدن به خواسته خود در حوزه مالیات را دست یافتنی ببینند. این موضوع را می توان به صورت دقیق ناشی از کم توانی سیستم مالیاتی کشور و نبود عزم راسخ آن در دریافت مالیات های شفاف و عادلانه دانست که باید اصلاح آن مورد توجه قرار گیرد.
درپایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور"باگسترش اعتماد ،ترویج روح جمعی ، بهره گیری از شیوه های اخلاقی وباتاسی ازفرمایشات مقام معظم رهبری(همدلی وهم زبانی) فرهنگی را در جامعه گسترش می دهیم که افراد جامعه به پرداخت مالیات به عنوان وظیفه دینی و مسؤولیت اجتماعی نگاه میکنند و فرار از آن را معصیت و گناه می شمارند و به آن بصورت یک امر مذموم و ناپسند می نگرند و سرپیچی از پرداخت مالیات را مترادف با خیانت ملی و تجاوز به حقوق دیگران میدانند.