مالیات یک هزینه اجتماعی است که شهروندان متناسب با در آمد، ثروت و یا مصرف به عنوان بهای خدمات دولت از جمله رفاه، آسایش، امنیت پایه، آموزش و پرورش،آموزش عالی و بهداشت و درمان می پردازند.
حال آنکه با تمام فرهنگسازی های صورت گرفته در بحث مالیات ستانی و فرهنگ مالیاتی ،همچنان فرارمالیاتی یکی از دغدغه های جدی سازمان مالیاتی کشور می باشد.
دراین خصوص پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور دراین یاداشت به بهترین راهکارهای کسب مالیات پرداخته که در ادامه می خوانیم
دراین خصوص کارشناسان حوزه اقتصادی ابراز داشته اند،در کشورهای مختلف شیوه های مختلفی را برای اخذ مالیات انتخاب می کنند که یک سری پایه های مالیاتی و یکسری نیز بر اساس نرخ مالیاتی این کار را انجام می دهند.
پایه های مالیاتی، باید به نحوی انتخاب شوند که وظایف دولت را تحقق ببخشند، نه اینکه فقط درآمد و تامین مالی دولت باشند. ما معمولا به این مساله کمتر توجه می کنیم و بیشتر پایه هایی را مورد توجه قرار می دهیم که بیشتر دولت را تامین مالی می کنند و دیگر کاری به وظایف و ماموریت های دولت نداریم که متاسفانه این امر یک نقص در سیستم مالیاتی کشور است که باید برطرف گردد.
درادامه بایستی اذعان نمود، بهترین راهکارها برای اخذ مالیات، اجرای دقیق مالیات ارزش افزوده، آگاهی بیشتری به جامعه، پایین آوردن سهم بخش تولید و صنعت از کل مالیات و اخذ مالیات واقعی از تولید کننده واقعی و همچنین ایجاد مشوقهای لازم برای کارفرما به طوری که هرچه کارگاهی اشتغال و کارگر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بیشتری داشته باشد باید نسبت مالیاتی شان کاهش پیدا کند.
درپایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور" باید یک جایگزینی درسیستم مالیاتی کشور صورت گیرد، به گونهای که مالیات بخش تولید را کاهش دهیم و به جای آن مالیات ارزش افزوده را جایگزین آن کرده و آن را افزایش داد، تا هم درآمد دولت تامین شود و هم ساز و کاری برای اشتغال زایی و رونق اقتصادی در کشور باشد.
تهیه و تنظیم : مهدی حیدرپور
خبرنگار حوزه اقتصاد و مدیر پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور
باز نشر این مطلب در