پرواضح است،سازمان امورمالیاتی کشور جهت کاهش دغدغه فرارمالیاتی و گسترش فرهنگ پرداخت مالیات در کشور،در کنار انجام فعالیتهای ذاتی و قانونی خود پیوسته در جهت آگاهسازی افکار عمومی جامعه و تقویت بنیه های فرهنگی پرداخت مالیات میکوشد.
حال آنکه سازمان امور مالیاتی کشور در ازدیماه سال 93 اقدام به فراخوان برگزاری جشنواره فرهنگ مالیاتی در کشور نمود و به طبع آن گسترش فرهنگ مالیاتی در کشور رادرسرلوحه برنامه های خود قرارداد.
دراین خصوص پایگاه فرهنگ مالیاتی کشورمعتقد است،برگزاری جشنواره ملی فرهنگ مالیاتی با ارتقاء میزان آگاهی و شناخت مردم ،کمک شایانی به بستر سازی فرهنگی در عرصه مالیات خواهد کرد و با اطلاع رسانی صحیح و استفاده از ابزارهای تبلیغاتی و درگیر کردن ذهن مردم برای شرکت در این جشنواره ، می تواند رویکرد آن ها را نسبت به مقوله مالیات تغییر دهد که تبدیل این ذهن به رفتار ، نیازمند این است که مردم به یک باور برسند ( باور کنند که مالیات های پرداختی آنها در جهت توسعه و رفاه خودشان هزینه می شود )که با تحقق این موضوع ، مردم با اشتیاق نسبت به انجام وظایف خود اقدام میکنند .
دراین بین کارشناسان این حوزه ابراز داشته اندبرگزاری اینگونه جشنواره ها و فرهنگ سازی ها به منظور ارتقاءفرهنگ مودی مداری در کشور است که مودی مداری دردولت تدبیر و امیدسرلوحه برنامه های سازمان امور مالیاتی کشورگرفته است.
درتکمیل مقدمه عنوان شده بایستی اذعان نمود،فرهنگ مودی مداری، بعنوان یکی از زیربناهای فرهنگ مالیاتی، نقش تعیین کننده ای در تحقق اهداف نظام مالیاتی و رشد و بالندگی سازمان امور مالیاتی کشور دارد. بطور کلی در فرایند وصول مالیات، مودیان بعنوان یکی از ارکان موثر در نظام مالیاتی کشور تلقی می شوند لذا جلب همکاری آنها و تشویق ایشان به تمکین داوطلبانه، همواره بعنوان یکی از راهبردهای اساسی نظام مالیاتی کشور و نیز شرط موفقیت سازمان متبوع مطرح بوده است.
«ارتقاء و حفظ کرامت مردم در نظام اداری» بعنوان محور برنامه تحول سازمان امور مالیاتی کشور، زمینه را برای اجرای سیاستها و استراتژی های مناسب به منظور مودی مداری ایجاد نمود که تدوین منشور اخلاقی سازمان، از جمله مهمترین این دستاوردها بشمار می رود. تهیه و تدوین منشور حقوق مودیان حاکم بر اقدامات و خدمات سازمان امور مالیاتی کشور در قالب منشور اخلاقی بررسی و پیگیری امور مربوط به تکریم مراجعین به ادارات مالیاتی و رعایت حقوق شهروندان را تسهیل و تقویت نمود. در یک نگاه کلان، می توان پروژه ها و دستاوردهای نظام مالیاتی کشور را جزو اقدامات سازمان امور مالیاتی کشور بمنظور افزایش رضایت مندی مودیان و خدمت رسانی به ایشان و در یک کلام "مودی مداری" بشمار آورد.
اجرای نظام جامع اطلاعات مالیاتی کشور بعنوان یکی از عظیم ترین پروژه های مبتنی بر فناوری اطلاعات، که بمنظور بهبود کارایی سازمان امور مالیاتی کشور و افزایش رضایتمندی مودیان مالیاتی بمورد اجرا گذارده شده است، یکی از تلاشهای این سازمان در راستای مودی مداری قلمداد می شود.
پروژه هایی چون مکانیزاسیون نظام مالیاتی، استاندارد سازی گواهی های مالیاتی، تسهیل در پرداخت مالیات از طریق بهره گیری از سیستم های الکترونیکی بانکی و اجرای پروژه دادرسی مالیاتی جملگی به نوعی در راستای مودی مداری می باشند.
البته در کنار این پروژه ها، اقداماتی نیز بصورت خاص و در ارتباط با تکریم مودیان مالیاتی و حفظ حقوق شهروندی ایشان از سوی سازمان امور مالیاتی کشور به اجرا درآمده است. ضمناً تحولات بنیادی و اساسی در حوزه فرهنگ سازی و اطلاع رسانی بوجود آمده است که از آنها می توان بعنوان شالوده تحول آفرینی در فرهنگ مالیاتی یاد نمود. پروژه هایی از قبیل سند جامع تحول فرهنگ مالیاتی، تدوین سیاستها و خط مشی های فرهنگ سازی مالیاتی، راه اندازی نخستین رسانه مالیاتی ایران، مرکز ارتباط مردمی 1822، راه اندازی نخستین سامانه گویای قوانین مالیاتی و سامانه پیام کوتاه.
درپایان و به نظر نگارنده"مهدی حیدرپور"باگسترش اعتماد ،ترویج روح جمعی ، بهره گیری از شیوه های اخلاقی وباتاسی ازفرمایشات مقام معظم رهبری(همدلی وهم زبانی) فرهنگی را در جامعه گسترش می دهیم که افراد جامعه به پرداخت مالیات به عنوان وظیفه دینی و مسؤولیت اجتماعی نگاه میکنند و فرار از آن را معصیت و گناه می شمارند و به آن بصورت یک امر مذموم و ناپسند می نگرند و سرپیچی از پرداخت مالیات را مترادف با خیانت ملی و تجاوز به حقوق دیگران میدانند
خبرنگار حوزه اقتصادی و مدیرپایگاه فرهنگ مالیاتی کشور
برگرفته از پرتال سازمان امورمالیاتی کشور
با توجه به اطلاعات شما از جرایم تاخیر دیده شده در قوانین ( 24 الی 30 درصد سالیانه) که سازمان و ادارات مالیاتی بر خود فرض دانسته ، یقینا سود تاخیر ، ربا و نزول است و با تغییر اسم شاید ماهیت ان پنهان شود ولی هیچگاه از بین نمیرود . و از انجاییکه اسلام و قران انرا نجس و جنگ با خدا اعلام کرده (دهنده ، گیرنده و واسطه) بنابراین بیت المال (خزانه دولت) نجس ، و این نجاست بصورت حقوق و مزد مزدوران دولت بر سفره خانواده ها رسیده و خانواده ندانسته از اموال نجس ارتزاق میکنند !
حال تو بخوان حدیث مفصل از این مجمل