پرواضح است،توحید، اصلیترین و مهمترین پیام بعثت است.فراگیری این اصل چنان گسترده است که اسلام به نام دین توحید شناخته میشود.
حال پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور با مراجعه به سایت های مختلف ،نظر معصومین(ع)رادرخصوص جریان بعثت گرداوری و به مناسبت مبعث حضرت رسول خدا(ص)دراختیارشماقرارداده است.
پیامبر اسلام پیش از بعثت در غار حرا به عبادات و اعتکافهای طولانی مشغول بودند. وی گاه و بیگاه و در روزهای مختلف روانه حرا میشد، و در آنجا به خلوت و تفکر و عبادت میپرداخت و پس از فرود از حرا نخست به کنار کعبه میرفت و پس از طواف، رهسپار خانه خویش میشد. با نزدیک شدن پیامبر(ص) به چهل سالگی، دورههای عبادت و اعتکاف ایشان بیشتر و طولانیتر میشد.
در یکی از روزهای عبادت در حرا جبرئیل نازل شد و لوحی را در مقابل دیدگان وی گرفت و گفت بخوان، محمد(ص) که دچار حیرت و شگفتی شده بود پاسخ داد، خواندن نمیدانم.
بار دیگر گفت: بخوان، محمد(ص) باز پاسخ داد که خواندن نمیدانم. جبرئیل بار دیگر تکرار نمود که بخوان، اینبار محمد(ص) گفت: چه بخوانم؟ جبرئیل آیات زیر را بر او خواند و او نیز آنها را تکرار کرد: «اقْرأْ بِاسْمِ ربِّک الّذِی خلق، خلق الْإِنسان مِنْ علقٍ اقْرأْ و ربُّک الْأکْرمُ الّذِی علّم بِالْقلمِ علّم الْإِنسان ما لمْ یعْلمْ».
امام هادی(ع) نیز در این باره میفرماید:
«هنگامی که محمد(ص) تجارت شام را ترک گفت، هر روز به کوه حرا میرفت و از فراز آن به آثار رحمت پروردگار مینگریست و از آن چه میدید، به یاد عظمت خدای آفریننده میافتاد و آن گاه با روشنی خاصی به عبادت خداوند مشغول میشد. چون به چهل سالگی رسید، خداوند، دل او را بهترین، روشنترین و خاضعترین دلها یافت.
در آن لحظهها، جبرئیل به سوی او آمد و بازوی او را گرفت و تکان داد و گفت: بخوان. گفت: چه بخوانم؟ جبرئیل گفت: ای محمد! بخوان به نام پروردگارت که تو را آفرید. پس جبرئیل، رسالت خود را به انجام رسانید و به آسمانها بالا رفت و محمد نیز از کوه فرود آمد.
سخن پایانی
توحید؛ یعنی تکیه نکردن به هیچ قدرتی جز قدرت و عظمتالله. توحید؛ یعنی نپذیرفتن هیچ گونه بیعدالتی. با این وصف، از شخصیترین رفتار انسان تا قانونگذاری برای حکومت جهانی، جایگاه اجرای اصل توحید است. بدون توحید و مبارزه با قدرتهای بیگانه، تمدن امروز نه تنها ارزشی ندارد، بلکه سرعت سقوط انسان را چند برابر خواهد کرد.
تهیه کننده :
برگرفته از :
سایت وزارت ارشاد،سایت خبری حوزه علمیه قم
بازنشراین مطلب در:
سلام، با تشکر از شما
"نظر معصومین(ع)درخصوص جریان بعثت"
با آدرس:http://www.nobateshoma.ir/?p=30675
در سایت جامع وبلاگ نویسان استان سمنان انتشار یافت.
هدیه سایت نوبت شما: امام موسی بن جعفر الکاظم علیه السّلام: هر کس خشم خود را از مردم باز دارد، خداوند عذاب خود را در روز قیامت از او باز مىدارد.
یا علی