پرواضح است،دغدغهای که همیشه در مورد پرداخت مالیات وجود داشت، بالا بودن مبلغ آن و محدودیت سرمایه تولیدکنندگان و صاحبان مشاغل بود.بدین منظور در دهه 1360نخستین بار پیشنهاد برقراری نظام مالیات بر ارزش افزوده تقدیم مجلس شد اما بهدلیل شرایط اقتصادیای که در دوران جنگ وجود داشت، این لایحه پیشنهادی رد شد. این پیشنهاد مجدد در دهه 80به مجلس ارائه و بالاخره در سال 1387 تبدیل به قانون مالیات بر ارزش افزوده شد.
دراین بین خیلی از مردم تصور میکنند که دارند پول اضافی میپردازند به همین دلیل احساس خوبی به این مدل اخذ مالیات ندارند. عدهای هم ممکن است در این مدل از خریدار سوءاستفاده کنند و حتی با وجود معافیت از این نوع مالیات، باز هم مبالغی را به ناحق از مشتری اخذ کنند.
دراین راستا سازمان امور مالیاتی برای اجرای بهتر و بدون چالشتر قانون مالیات بر ارزش افزوده، بهتدریج و بهصورت مرحلهای واحدهای صنفی مختلف را تحت شمول این قانون قرار داد؛ یعنی اینطور نبود که بلافاصله بعد از لازمالاجرا شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده، تمام واحدهای صنفی و تجاری موظف به پرداخت مالیات باشند و به تبع آن این حق را داشته باشند که مالیات را بر دوش مردم بهعنوان خریدار بیندازند بلکه بهصورت دورهای و در بازههای زمانی مشخص صورتحساب مالیاتی صادر میشد و از زمان تکمیل این صورتحساب به بعد، گروهی از واحدهای صنفی را مشمول این قانون اعلام میکرد.
حال آنکه در این قانون فهرستی از تولیدکنندگان کالا و عرضهکنندگان خدمات که از پرداخت مالیات معاف هستند، ارائه شده است.
با استناد به این فهرست میتوان تشخیص داد که مالیات ارزش افزوده برای کدام کالاها معنایی ندارد و برای چه مواردی فروشندهها حق ندارند در فاکتوری که به خریداران ارائه میدهند، موردی به نام مالیات ارزش افزوده به قیمت کل اضافه کنند.
1- محصولات کشاورزی که هنوز فرآوری نشدهاند
2- دام و طیور زنده، آبزیان، زنبور عسل و نوغان
3- انواع کود، سم، بذر و نهال
4-آرد خبازی، نان، گوشت، قند، شکر، برنج، حبوبات و سویا، شیر، پنیر، روغن نباتی و شیر خشک مخصوص تغذیه کودکان
5- کتاب، مطبوعات، دفاتر تحریر و انواع کاغذ چاپ و تحریر و مطبوعات
6-کالاهای اهدایی بهصورت بلاعوض به وزارتخانهها، مؤسسات دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی با تأیید هیأت وزیران و حوزههای گیرنده هدایا
7- کالاهایی که همراه مسافر و برای استفاده شخصی تا میزان معافیت مقرر طبق مقررات صادرات و واردات وارد کشور میشود مازاد بر آن طبق مقررات این قانون مشمول مالیات خواهد بود.
8- اموال غیرمنقول
9- انواع دارو، لوازم مصرفی درمانی، خدمات درمانی (انسانی، حیوانی، گیاهی) و خدمات توانبخشی و حمایتی
10- خدمات مشمول مالیات بر درآمد حقوق، موضوع قانون مالیاتهای مستقیم
11- خدمات بانکی و اعتباری بانکها، مؤسسات و تعاونیهای اعتباری و صندوقهای قرضالحسنه مجاز و صندوق تعاون
12- خدمات حملونقل عمومی و مسافری درون و برونشهری جادهای، ریلی، هوایی و دریایی
13- فرش دستباف
14- انواع خدمات پژوهشی و آموزشی که طبق آییننامهای که با پیشنهاد مشترک وزارتخانههای علوم تحقیقات و فناوری، امور اقتصادی و دارایی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش و پرورش و کار و امور اجتماعی ظرف مدت 6 ماه از تاریخ تصویب این قانون به تصویب هیأت وزیران میرسد.
15- خوراک دام وطیور
16- رادار و تجهیزات کمک ناوبری هوانوردی ویژه فرودگاهها براساس فهرستی که به پیشنهاد مشترک وزارت راه و ترابری و وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و ظرف مدت 6 ماه از تاریخ تصویب این قانون به تصویب هیأت وزیران میرسد.
17- اقلام با مصارف صرفا دفاعی (نظامی و انتظامی) و امنیتی براساس فهرستی که به پیشنهاد مشترک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
درپایان وبه نظرنگارنده"مهدی حیدرپور"با گسترش اعتماد ،ترویج روح جمعی ، بهره گیری از شیوه های اخلاقی وباتاسی ازفرمایشات مقام معظم رهبری(همدلی وهم زبانی) فرهنگی را در جامعه گسترش می دهیم که افراد جامعه به پرداخت مالیات به عنوان وظیفه دینی و مسؤولیت اجتماعی نگاه میکنند و فرار از آن را معصیت و گناه می شمارند و به آن بصورت یک امر مذموم و ناپسند می نگرند و سرپیچی از پرداخت مالیات را مترادف با خیانت ملی و تجاوز به حقوق دیگران میدانند.
تهیه و تنظیم : پایگاه فرهنگ مالیاتی کشور
برگرفته از : همشهری آنلاین و سازمان امورمالیاتی کشور
با سلام و احترام
نقل قول های الهام بخش روز پدر.
نقل قول هایی از شخصیت های مشهور درباره روز پدر.
جمله هایی که کمتر شنیده اید.
نظرتان را با ما در میان بگذارید.
.
برگرفته از ایسا -ESSA.IR (پیش نویس ها)